Paul van Lierop

Fotografie

Over mij

Hallo,

Wat leuk dat je even rond kijkt op mijn website, welkom! Ik ben Paul van Lierop (59 jaren jong) en zolang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in fotografie. Als kind vond ik het geweldig om te kijken naar foto’s. Vooral van oude foto’s was ik erg onder de indruk, ze vertelden een verhaal. In mijn werk probeer ik ook verhalen over te brengen door waardevolle herinneringen te maken waarvan lang genoten kan worden.

Ik fotografeer al lange tijd en ben als tiener begonnen met een analoge camera. Ruim tien jaar geleden ben ik overgestapt naar de digitale wereld met mijn spiegelreflexcamera, maar ook de mogelijkheid om een nog mooiere foto te krijgen via verschillende digitale fotobewerkingsprogramma’s intrigeert mij.
Acht jaar geleden merkte ik dat ik nog meer kennis over het fotograferen wilde hebben. Daarom ben ik verschillende opleidingen en cursussen gaan volgen, onder meer aan de Fotovakschool in Venlo. Bij het fotograferen ben ik op zoek naar puurheid. Dit kunnen spontane momenten zijn, momenten waarop emotie te zien is, maar dit kunnen ook momenten van verstilling zijn. Fotograferen is constant in beweging zijn. Zowel op sociaal vlak, als op het technische en creatieve vlak. En het mooiste is als dit alles samen kan komen in één foto. Emotie, compositie, belichting én creativiteit.

Als trotse opa én ook als eigenaar van een eigenwijze teckel kan ik het niet laten ook deze vaak op de gevoelige plaat vast te leggen.  Daarnaast verwondert de rust en schoonheid van de natuur mij telkens weer en ik probeer deze dan te vangen door een mooie foto.

Mijn  passie geef ik graag door en af en toe verzorg ik een cursus of workshop. Als je hiervoor belangstelling hebt of wil je een fotoshoot, laat het mij weten !
Groet en misschien treffen we elkaar, tot ziens!

© 2022 Paul van Lierop

Thema door Anders Norén